Finantarea energiei conventionale – Argumentari si modalitati

2013-06-27

Investitiile in energia conventionala in Romania sunt o nevoie resimtita ca urmare a imbatranirii unitatilor de productie actuale si costurilor emisiilor rezultate, ca o consecinta naturala a inexistentei procesului de reabilitare si modernizare a retelei din ultimele decenii.

Efectele liberalizarii exportului de gaze

2013-06-26

Chiar daca liberalizarea exportului de gaze a fost adoptata pe 1 aprilie prin ordinul autoritatii reglementatoare, ANRE si Ministerul Economiei, acest lucru nu va conduce direct catre o crestere a pretului datorita faptului ca exporturile sunt inca limitate si este nevoie de timp pentru a construi infrastructura potrivita.

Continuarea reformelor structurale limiteaza cresterea in Zona Euro – vesti mai bune vin insa de la periferia UE

2013-06-20

Exporturile slabe si somajul tot mai ridicat vor continua sa limiteze cresterea, prelungind recesiunea in Zona Euro peste termenele anticipate anterior. Desi exista o serie de semnale pozitive in regiune, cresterea va fi aproape inexistenta anul acesta, in cazul in care BCE nu intreprinde masuri substantiale, conform raportului trimestrial Ernst & Young Eurozone Forecast (EEF) lansat astazi.

Antreprenorul de succes – starul rock al lumii de business

2013-06-19

Putine pozitii din business suscita atat de mult interes si atentie ca antreprenorii de succes. Caracterizati drept niste adevarate ”star-uri rock” ale lumii de business, liderii antreprenoriali se bucura, adeseori, de reputatia unor rebeli nonconformisti si inovativi.

Studiul anual Ernst & Young privind frauda si coruptia - Rezultatele pentru Romania si Europa de Est

2013-06-18

Conform studiului Ernst & Young, efectuat recent in 36 de tari, inclusiv in Romania, respondentii romani sunt mai optimisti in ceea ce priveste evolutia pietei locale. Astfel, 40% dintre ei se asteapta la o imbunatatire a conditiilor de piata pentru afacerea lor in urmatoarele 12 luni, comparativ cu 27% dintre respondentii din Europa de Est, respectiv media de 32% inregistrata pentru toate cele 36 de tari.

‹ First    108 109 110 111112 113 114 115 116    Last ›