DELOITTE CONSULTANTA SRL

  |  21.05.2015

Studiul Deloitte“CE Private Equity Confidence”

Apetitul pentru investitii este in crestere

Tranzactii
Documente

Aproape o treime dintre investitori cred ca activitatea tranzactionala va creste in urmatorul an, arata cel mai recent studiu Deloitte CE Private Equity Confidence.

 

“Activitatea fondurilor de investitii prezente in Romania a fost relativ redusa comparativ cu celelalte tari din regiune”, a spus Hein van Dam, Partener Deloitte Romania. “Totusi, datorita indicatorilor macro-economici stabili si a activitatii de atragere de capital anticipate pentru urmatoarele 12 luni, suntem increzatori ca Romania va deveni atractiva pentru fondurile de investitii mai ales in sectoare ca productie si IT”.

 

Potrivit studiului Deloitte, 43% dintre respondenti se asteapta ca activitatea tranzactionala sa se dubleze fata de anul trecut. Acest lucru poate fi rezultatul noii runde de relaxare cantitava a Bancii Centrale Europene, deoarece o treime dintre investitori sugereaza ca piata creditelor va fi mai lichida.

 

Intentia privind atragerea de capital inregistreaza cea mai mare rata de crestere de cand Deloitte a lansat acest studiu, in 2003. Acesta mai arata ca investitorii estimeaza ca isi vor distribui activitatea, in mod egal, intre atragere de capital (30%), management al portfoliului (33%) si investitii noi (37%), in urmatoarele sase luni.

 

O alta concluzie pe care studiul o releva este aceea ca interesul pentru investitii in sectorul tehnologic a crescut la 20%, aproape de trei ori mai mult fata de 2013. Companiile care activeaza in sectorul IT din Romania sunt si ele pe radarul investitorilor, prin afacerile de talie mondiala cu care au cucerit lumea.

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.