EY ROMANIA

  |  04.06.2013

Siguranta, in topul riscurilor din industria de petrol si gaze

Siguranta si problemele de mediu raman in top pe agenda companiilor de petrol si gaze, cand vine vorba de gestionarea riscurilor, conform noului raport Ernst & Young, Business Pulse: Exploring the dual perspectives of the top 10 risks and opportunities in 2013 and beyond.

Pagina 1/2
 1 2   

Cercetarile arata casiguranta si problemele de mediu, respectarea normelor de reglementare, volatilitatea preturilor si aprovocarile tot mai mari asociate cu accesul la rezervele de petrol si gaze si la piete sunt riscurile de top identificate de directorii executivi din industria de petrol si gaze.

 

 

Un nou risc ce se regaseste, in acest an, in top 10 riscuri este securitatea IT si, in mod special, amenintarea asupra operatiunilor companiilor – sau chiar asupra infrastructurii energetice la nivel de tara si regiune – prin atacuri cibernetice sau furt cibernetic de proprietate intelectuala. In plus, amploarea si complexitatea in crestere a proiectelor reprezinta un alt risc ce isi justifica acum propria categorie. Pe masura ce mega-proiectele de petrol si gaze devin tot mai frecvente, istoricul industriei in ceea ce priveste livrarea la timp si in buget se afla sub o observatie tot mai atenta.

 

Astfel, exista o preocupare reafirmata fata de ciclul de viata complet al proiectului de capital. Gestionarea deficitara a acestor aspecte reduce abilitatea de a influenta pozitiv performanta si valoarea proiectului. Alinierea operatiunilor prin managementul performantei este cruciala.

 

Asa cum subliniaza raportul, cererea in crestere de pe pietele emergente se situeaza acum pe primul loc in topul oportunitatilor, urcand doua pozitii fata de raportul din 2011. Cresterea continua a economiilor emergente ale lumii va impulsiona cererea pentru energie in aceste tari si va creste oportunitatile pentru extinderea companiilor din sectorul de petrol si gaze in aceste piete.

 

Pagina 1/2
 1 2   

COMENTEAZA ARTICOLUL:

  • Ioli
    17.06.13 ora 02:54
    JrbLGXkQOqPgSde

    Great artlice but it didn't have everything-I didn't find the kitchen sink!

Incarca alt captcha.