Romanii, lideri regionali in clasamentul utilizatorilor de smartphone-uri

Romania si Bulgaria au cel mai mare potential de dezvoltare in inovatie si in segmentul platilor mobile, potrivit studiului Impactul Inovatiei.

Pagina 1/2
 1 2   

Romanii sunt lideri regionali in ceea ce priveste numarul de persoane care detin mai mult de un smartphone si il utilizeaza timp de minimum 4 ore pe zi, arata studiul Mastercard Impactul Inovatiei.

 

Astfel, dintre cele 23 tari analizate in cadrul studiului, Romania, alaturi de Bulgaria, au aratat cel mai mare potential de dezvoltare al segmentului de plati mobile.

 

In prezent, doar un roman din 25 a declarat ca efectueaza plati de pe mobil, insa procentul celor care au afirmat ca ar prefera sa utilizeze smartphone-ul pentru plati este semnificativ mai mare, respectiv de 69%.

 

Si la nivelul intregii Europe Centrale si de Est smartphone-ul este dispozitivul cu cel mai mare potential de a inlocui cardul ca metoda de plata preferata, 8 din 10 consumatori din regiune indicand acest dispozitiv ca fiind instrumentul lor preferat de plata, dupa card.


“Am afirmat adesea ca potentialul pietei locale este unul deosebit, astfel ca nu suntem surprinsi sa descoperim ca Romania este lidera detasata a regiunii in materie de adoptie a smartphone-urilor. Ne bucura sa vedem tendinta de diversificare a utilizarii dispozitivelor mobile, inclusiv in zona de plati. Pentru noi este esential sa le furnizam consumatorilor de pretutindeni experienta de plata pe care si-o doresc si de aceea vom continua sa contribuim la diversificarea orizontului metodelor de plata electronica la care au acces romanii” a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager, Romania, Mastercard.

 

Studiul a identificat romanii ca fiind cei mai optimisti dintre europeni cu privire la efectul pozitiv al inovatiei asupra societatii – 82% dintre acestia cred ca inovatia este benefica pentru societate, un procentaj mai ridicat decat in tari dezvoltate, precum Franta (64%), Germania (70%) sau Marea Britanie (74%). In mod surprinzator, studiul releva faptul ca romanii cu varsta intre 40 si 50 ani sunt mai optimisti cu privire la impactul inovatiei asupra societatii decat cei cu varste intre 20 si 29 ani.

 

Principalele domenii unde respondentii romani au aratat ca si-ar dori sa vada mai multa inovatie sunt sistemul de educatie (53%), transportul public (47%) si sistemul de sanatate (44%).

 

Pagina 1/2
 1 2   

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.