TRIPSTA.NET SRL

  |  30.07.2015

Romanii isi platesc calatoriile cu cardul si folosesc tot mai mult mobilele pentru cautari si rezervari

Romanii prefera sa faca uz de carduri pentru a-si plati calatoriile (99%) si apeleaza la mobile pentru a realiza cautari si rezervari, 16% preferand aceasta metoda pentru rezervari si 17% pentru cautari, arata datele Tripsta .

Trips

Potrivit acelorasi date, pe plan international , rusii folosesc mobilele cel mai mult pentru rezervari (19%) si cautari (32%), in timp ce polonezii le folosesc mai putin pentru rezervari (8%) si mai mult pentru cautari (21%).


Cardurile – metoda preferata de plata pentru calatorii romani si straini, pachetele cu taxa pentru asistenta clienti – cele mai populare


Per total, atunci cand e vorba de rezervarea de calatorii, cardurile reprezinta cea mai utilizata metoda de plata atat pe plan international, cat si in Romania (99%). Pe plan international, alte metode de plata utilizate sunt depozitele bancare, instant banking si PayPal. In afara de carduri, rusii mai folosesc terminalele de plata si depozitele bancare, ultimele fiind preferate si de romani si polonezi; polonezii mai adauga la metodele de plata preferate si instant banking-ul.


In ceea ce-I priveste strict pe calatorii romani, acestia folosesc in principal cardul atunci cand platesc pentru calatorii de pe desktop (98%), mobil (99%) sau iOS (93%), in timp ce un numar limitat de calatori romani folosesc si depozitul bancar ca metoda de plata (desktop – 2%, mobil – 1% si iOS – 3%).


Cand vine vorba de pachetele de servicii rezervate, preferate pe plan global sunt pachetele cu taxa pentru asistenta clienti (69%) si pachetele standard de servicii (30%), in timp ce un numar limitat de calatori (1%) opteaza pentru pachete de servicii premium.


Pachetele cu taxa pentru servicii clienti sunt extrem de populare in randul rusilor (94%) si polonezilor (95%) si alegerea preferata a romanilor (99%), in timp ce acelea care includ servicii standard par sa atraga un interes mai mare in Rusia si Polonia (6% in fiecare tara) decat in Romania (1%).


Washington si Ljubljana – cele mai costisitoare rezervari facute de calatorii romani, Bodrum - Istanbul si Londra - Dublin – cele mai ieftine


Potrivit datelor Tripsta, cea mai scumpa rezervare de pe mobil facuta de un calator roman a fost pe ruta Bucuresti - Washington si costat 871€, in timp ce biletul cel mai scum achizitionat via iOS a fost pentru un zbor Iasi - Ljubljana, la pretul de 529€. Pe de alta parte, conform acelorasi date, cea mai scumpa calatorie achizitionata de pe desktop a fost de la Bucuresti la Kinshasa (Congo), la pretul de 4.123€.


Cele mai ieftine calatorii rezervate de romani au costat intre 18 - 33€. De pe mobil, cel mai ieftin zbor a fost pe ruta Bodrum – Istanbul (Turcia) pentru 33€, in timp ce un zbor Londra (UK) – Dublin (Irlanda) a fost cel mai ieftin achizitionat de pe iOS, pentru 18€. In acelasi timp, atunci cand vine vorba de zboruri rezervate de pe computere stationare, cel mai ieftin zbor a fost pe ruta Bucuresti - Milano si a costat 19€.


Pe plan international, un zbor de la Calima (Chile) la Frankfurt (Germany) a costat 8.948€ si a fost rezervat de pe mobil, in timp ce o calatorie de la Londra la Mabuto (Mozambique) a costat 2.125€ si a fost cea mai scumpa rezervata de pe iOS. De pe computere stationare, cea mai scumpa calatorie a fost de la Lima (Peru) la Hong Kong, la pretul de 11.543€. Pe de alta parte, cele mai ieftine zboruri achizitionate global au fost pe ruta Warsaw - Gdansk (8€, via desktop), Oslo (Norvegia) – Gdansk (Polonia) – achizitionata de pe mobil la pretul de 14€ si Atena – Mykonos (Grecia), zbor cumparat de pe iOS pentru 16€ .
 

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.