KPMG ROMANIA SRL

 | 

DANIELA NEMOIANU

 | 

SERBAN TOADER

  |  06.07.2015

Romania pe locul 79 intr-un clasament global al adaptabilitatii la schimbare

Cel mai recent studiu realizat de KPMG privind Indicele de Adaptabilitate la Schimbare subliniaza impactul pe care cresterea favorabila incluziunii si inegalitatea de venit il au asupra capacitatii de a reactiona la schimbare.

Pagina 1/3
 1 2 3   
Studiu
KPMG ROMANIA SRL

DANIELA NEMOIANU

DANIELA NEMOIANU

EXECUTIVE PARTNER la KPMG ROMANIA SRL


SERBAN TOADER

SERBAN TOADER

SENIOR PARTNER ROMANIA SI MOLDOVA la KPMG ROMANIA SRL

Documente

KPMG International a publicat recent studiul sau privind Indicele de Adaptabilitate la Schimbare 2015 (Change Readiness Index - CRI), in care 127 tari (inclusiv Romania) au fost evaluate in functie de capacitatea de a se pregati si a raspunde la schimbarile tot mai rapide cauzate de multipli factori, de la calamitati naturale si socuri economice si politice pana la tendinte pe termen lung, ca de exemplu evolutia demografica si noile tehnologii.

 

Elaborat in parteneriat cu Oxford Economics, CRI este singurul studiu global de acest tip, conceput pentru a fi utilizat atat de sectorul public cat si de cel privat pentru o mai buna fundamentare a deciziilor politice si investitionale. Publicarea CRI are loc intr-un moment in care statele membre ONU se pregatesc sa adopte Obiectivele de Dezvoltare Durabila in luna septembrie, care vor sta la baza elaborarii politicilor in urmatorii 15 ani.

 

Noi informatii privind capacitatea tarilor de a se adapta la schimbare

 

Studiul CRI 2015 ofera informatii unice si in unele cazuri, neasteptate, in legatura cu tari mai mici, mai putin bogate si cu resurse mai reduse care deseori depasesc economiile mai mari in adoptarea masurilor esentiale de adaptare la schimbare.

 

“Studiul CRI arata ca nu exista principii absolute atunci cand este vorba de adaptabilitate la schimbare,” spune serban Toader, Senior Partner, KPMG in Romania. “Bunastarea unei tari este cu siguranta un factor major, dar multe tari compenseaza lipsa de prosperitate cu o guvernanta robusta, o baza sociala solida si un mediu de afaceri pozitiv.”

 

“O tendinta relevanta care reiese din studiul CRI de anul acesta este ca tarile care au obtinut un punctaj mai mare pentru economii favorabile incluziunii tind sa aiba un indice de adaptabilitate mai bun, in timp ce dimpotriva, inegalitatea de venituri tinde sa fie asociata cu un nivel redus de adaptabilitate la schimbare,” observa Toader. “De fapt cele noua tari cu cel mai mare punctaj pentru o economie favorabila incluziunii ocupa primele 15 locuri ale Indicelui de adaptabilitate la schimbare. Mesajul este foarte clar, si anume ca politicile care promoveaza cresterea favorabila incluziunii pot ajuta tarile sa fie mai bine pregatite pentru a gestiona schimbarile inevitabile.”

 

Tarile din topul clasamentului pentru adaptabilitatea la schimbare

 

Studiul CRI a fost extins de la 90 de tari incluse in clasamentul din 2013 la 127 tari in 2015. In 2015, Singapore s-a clasat ca si in anul 2013 pe primul loc, in timp ce tarile nord si vest europene au dominat in primele 20 de locuri din top.

 

 

 

*Tari care acum sunt nou incluse in CRI 2015

 

Resurse suplimentare alaturi de profiluri interactive de tara ce permit comparatii intre natiuni, regiuni si nivelul veniturilor sunt disponibile online la kpmg.com/changereadiness.

 

Pagina 1/3
 1 2 3   

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.