EY ROMANIA

  |  10.02.2015

Raportarea integrata, intre exigentele investitorilor si cerintele de reglementare

90% dintre directorii financiari ai marilor firme globale se asteapta ca, in mai putin de trei ani, raportarile sa acopere si zone precum previzionarea, sustenabilitatea, procesele integrate si responsabilitatea sociala corporatista (CSR).

Pagina 1/2
 1 2   
Raportari

Directorii financiari care opereaza in diverse piețe din intreaga lume spun ca le este tot mai greu sa satisfaca nevoile investitorilor privind informatiile si sa respecte, in acelasi timp, cerintele tot mai stricte de reglementare. Aceasta este concluzia unui nou raport publicat de divizia de Servicii de consultanta financiara si contabila (Financial Accounting Advisory Sevices - FAAS) a EY.

 

Raportul arata ca 70% dintre directorii financiari considera ca menținerea unui echilibru intre nevoile exprimate de actorii externi cu interese in companiile unde ei activeaza si cerintele corporatiste de raportare reprezinta o provocare. Mai mult, 74% dintre respondenti sustin ca raportarile facute de companiile lor trebuie sa depaseasca sfera conformitații pentru a putea furniza informatii utile investitorilor actuali si potentiali, si sa se indrepte catre zone precum strategia si previzionarea.

 

Raportul „Connected Reporting: responding to complexity and rising stakeholder demands” are la baza un sondaj efectuat in rândurile a 500 de directori financiari si coordonatori de echipe de raportare din organizatii cu venituri mai mari de 1 miliard USD. Una dintre concluziile raportului este ca directorii financiari acorda o importanta tot mai mare modului in care sunt folosite raportarile din cadrul companiei de catre investitorii care cauta sa obtina o intelegere strategica a viziunii companiei. Doar 20% dintre respondenti considera ca modalitatea de raportare folosita in prezent de companiile lor este foarte eficienta in satisfacerea nevoilor stakeholder-ilor externi.

 

90% din respondenti se asteapta ca, in mai putin de trei ani, raportarile sa acopere zone precum previzionarea, sustenabilitatea, procesele integrate si responsabilitatea sociala corporatista (CSR). Alte schimbari mentionate se refera la scurtarea ciclului de raportare si introducerea unor raportari in timp real, precum si la o axare mai mare pe raportari non-financiare, privind strategia, sustenabilitatea si managementul riscului.

 

Pagina 1/2
 1 2   

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.