EY ROMANIA

  |  09.04.2013

Previziuni pentru sectorul serviciilor financiare din Zona Euro

Criza datoriei cipriote este un semn ca problemele Zonei Euro nu s-au incheiat iar recuperarea economica din regiune ramane inca una fragila si cu o traiectorie nesigura. Conform previziunilor Eurozone Financial Services Forecast , desi anumite situatii problematice localizate nu sunt excluse, problemele majore cu care s-a confruntat sectorul financiar din Zona Euro par sa se apropie de sfarsit.

Pagina 1/3
 1 2 3   
  •  Dezintermedierea incetineste, dar activele continua sa scada usor in 2013
  •  Creditarea se stabilizeaza, iar din 2014 ar trebui sa inceapa sa creasca
  •  Rata creditelor neperformante continua sa creasca, mai ales in tarile de la  periferia Zonei Euro
  •  Riscul de dobanda ramane in plan secund, dar companiile de asigurari trebuie sa ramana atente

 

Se estimeaza ca multi dintre indicatorii cheie din sector vor reintra pe o crestere modesta in urmatoarele 18 luni si in special bancile ar trebui sa poata redemara creditarea si, astfel, sa sprijine relansarea economica din 2014.      

 

 Andy Baldwin, Liderul diviziei Servicii Financiare Ernst & Young EMEIA declara:

Raspunsul pietei la criza datoriei cipriote a fost, in cele din urma, destul de incurajator in masura in care a demonstrat ca marile economii europene sunt acum relativ bine izolate fata de crizele cu caracter national din statele mai mici”.

 

 

Gelu Gherghescu, Partener Assurance & Advisory la Ernst & Young Romania comenteaza: “Sentimentul general este ca sectorul financiar al Zonei Euro a depasit cea mai mare parte din probleme. Totusi, chiar in cadrul zonei, previziunile sunt diferite pentru Nord respectiv Sud si, de asemenea, intre institutiile financiare mari, de importanta sistemica ce continua sa se intareasca, respectiv bancile mai mici care au perspective mai putin certe”.

 

Pagina 1/3
 1 2 3   

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.