Managerii estimeaza o crestere moderata a numarului de salariati in servicii si un avans al preturilor in constructii si in comertul cu amanuntul (INS)

Potrivit AGERPRES, managerii estimeaza o stabilitate a activitatii in industrie si servicii, o crestere moderata a numarului de salariati in servicii precum si un avans al preturilor in constructii si in comertul cu amanuntul, pana in martie, potrivit Tendintelor in evolutia activitatii economice in perioada ianuarie - martie 2018, publicate luni de Institutul National de Statistica.

In cadrul anchetei de conjunctura din luna ianuarie 2018, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +4%). Pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se estimeaza tendinta de scadere (sold conjunctural -33%).

 

Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +14%). Referitor la numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucratoare, se precizeaza in comunicatul INS.

 

In sectorul constructiilor, este estimata o scadere a volumului productiei (sold conjunctural -18%) si un declin moderat al numarului de salariati (sold conjunctural -14%).

 

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza crestere a acestora (sold conjunctural +19%).

In comertul cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni o scadere moderata a activitatii economice (sold conjunctural -7%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra o reducere moderata (sold conjunctural -8%) iar numarul de salariati (sold conjunctural +3%) va ramane relativ stabil.

 

Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +22%).

 

Conform estimarilor din luna ianuarie 2018, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural 0%).

 

In sectorul de servicii se estimeaza crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +6%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +9%). AGERPRES/(AS - editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)

 

https://www.agerpres.ro/economic
 

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.