|  24.05.2017

Liderii de top nu conduc digitalizarea in 7 din 10 companii

Conform studiului „Barometrul digitalizarii 2017” lansat azi de Valoria, doar 3 din 10 companii spun ca au un lider din conducerea companiei desemnat pentru a gestiona digitalizarea afacerii si numai 37% au facut din digitalizare partea centrala a strategiei lor de business.

Pagina 1/3
 1 2 3   

„Internetul si tehnologia au condus la cresterea exponentiala a vitezei, volumului si diversitatii informatiei. Accesul facil la informatie al consumatorilor a condus la modificarea obiceiurilor acestora de consum. Consumerismul digital impune companiilor noi provocari, dar le aduce si oportunitati, daca inteleg fenomenul digitalizarii si il integreaza in modelul lor de business. Barometrul digitalizarii este studiul care arata nivelul de maturitate si intelegere a digitalizarii de catre companiile din Romania, obstacolele cu care se confrunta acestea, dar si care sunt beneficiile pe care spera sa le obtina in urma digitalizarii”, spune Constantin Magdalina, Expert Tendinte si Tehnologii Emergente, co-autor al cercetarii.

 

Increderea in digitalizare

 

Se spune ca digitalizarea este un fenomen de care nu va scapa nici un model de afacere si nici un domeniu de activitate. Chiar daca in momentul de fata mai sunt inca voci care sustin ca nu toate industriile vor avea parte de digitalizare, evolutiile tehnologice din Big Data, cloud, inteligenta artificiala, Internetul lucrurilor (IoT), roboti si drone fac acest scenariu improbabil.

 

In Romania, 35% dintre companii spun ca digitalizarea a avut deja o influenta mare asupra afacerii lor, dar numai 31% sunt increzatoare in legatura cu succesul digitalizarii si considera ca au cunostintele necesare pentru a naviga acest proces. 61% dintre companii spun ca au dificultati legate de transformarea digitala. Dintre acestea 39% sunt neincrezatoare ca vor valorifica aceasta tendinta. Numai 2% spun ca nu au incredere ca digitalizarea este buna pentru companie.

 

Pagina 1/3
 1 2 3   

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.