EY ROMANIA

  |  23.04.2013

Executivii considera ca numarul fuziunilor si achizitiilor la nivel mondial va creste, insa doar putini dintre ei au achizitii in plan

Revenirea majora a increderii in economia globala in randul marilor companii inca nu s-a concretizat in investitiile de capital si in evolutia activitatii de fuziuni si achizitii preconizate – se arata in raportul bianual realizat de Ernst & Young - Capital confidence barometer .

87% dintre companii considera ca evolutia brusca a nivelului de incredere este alimentata de asteptarile pozitive cu privire la cresterea economica, de castigurile companiilor si de disponibilitatea creditarii. In perceptia acestor companii economia globala este fie stabilizata, fie in curs de imbunatatire. 51% dintre respondenti sunt de parere ca economia globala se amelioreaza rapid – mai mult decat dublu fata de procentul de 22% inregistrat in octombrie 2012.

 

 

Acest nivel crescut al increderii a determinat un consens in randul companiilor globale in privinta cresterii volumului de fuziuni si achizitii: 72% se asteapta ca volumul tranzactiilor sa creasca in urmatoarele 12 luni. Cu toate acestea, chiar si cu un nou accent pus pe crestere (52% dintre respondenti considera cresterea o prioritate), doar 29% dintre companiile mari planuiesc sa faca achizitii in urmatoarele 12 luni. Masurile de crestere organica raman preferinta strategica majora in randul executivilor (45%).

 

Cu toate ca acest sentiment pozitiv s-ar manifesta, in mod normal, intr-o crestere a investitiilor de capital si o intensificare a activitatilor de fuziuni si achizitii, situatia actuala poate fi cel mai bine descrisa ca un „paradox al increderii”, deoarece activitatea planificata contrazice asteptarile.

 

Regasiti studiul complet in documentul pdf atasat - Global Capital Confidence Barometer

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.