EY ROMANIA

  |  29.06.2015

Aproape jumatate din firmele globale de servicii financiare se asteapta sa realizeze fuziuni sau achizitii in urmatoarele 12 luni

Activitatea de tranzactionare din domeniul serviciilor financiare globale se intensifica si 46% dintre executivii acestor companii intentioneaza sa realizeze achizitii in urmatoarele 12 luni – se arata in cea de-a douasprezecea editie a barometrului EY - Financial Services Confidence Barometer.

Pagina 1/2
 1 2   

Acesta este un studiu bianual care sondeaza opiniile a peste 1.600 de directori executivi din companii mari din intreaga lume si din diverse industrii. 154 dintre directorii executivi intervievati activeaza in sectoare precum cel bancar, pietele de capital, asigurari si managementul de bunuri si active.

 

Sectorul bancar si pietele de capital vor domina fuziunile si achizitiile din sfera serviciilor financiare in 2015
Activitatea de tranzactionare de pe piata bancara si de pe pietele de capital la nivel global cunoaste un avant semnificativ, 52% dintre directorii executivi intentionand sa efectueze achizitii in urmatoarele 12 luni, fata de doar 29% in 2014.

 

Nivelul de activitate din sectorul bancar si de pe pietele de capital depaseste cresterea din sectorul serviciilor financiare pe ansamblu - unde 46% dintre executivi se asteapta sa realizeze achizitii in urmatoarele 12 luni. Perspectiva asupra economiei globale reprezinta unul dintre motivele de crestere a interesului pentru fuziuni si achizitii; 80% din directorii executivi din banci sunt optimisti, fata de 70% cu sase luni in urma. De asemenea, 78% dintre acestia si-au exprimat increderea in castigurile corporatiste.

 

Florin Vasilica, Lider al departamentului de Asistenta in tranzactii, EY Romania, declara: "Cresterea numarului si a calitatii oportunitatilor de achizitie, precum si a probabilitatii de incheiere a unor tranzactii sporesc gradul de incredere. Marjele comprimate ale ratei dobanzii si presiunea exercitata de reglementarile asupra capitalului ar putea duce la noi consolidari in industrie si la vanzari de active, in vreme ce nevoia de a tine pasul cu ritmul inovarii accelereaza achizitiile. Dupa ce am fost martorii unei revigorari a activitatii de M&A in 2014, ne asteptam ca aceasta tendinta sa continue sa se manifeste puternic pe piata si in 2015."

 

65% dintre executivii din banci au declarat ca isi vor axa strategiile de M&A pe tranzactii transfrontaliere in regiunea invecinata, fata de 15% care se vor concentra pe tranzactii interne si 20% care se vor concentra pe tranzactii globale. Marea Britanie, India, Germania, Rusia si Africa de Sud reprezinta principalele destinatii de investitii pentru sectorul bancar in 2015.

 

In contextul in care bancile sunt nevoite sa utilizeze noile tehnologii pentru a ramane competitive, 59% din activitatea M&A va fi orientata catre investitii inovatoare, care ar putea duce la modificari ale intregului model de business, cum ar fi patrunderea intr-un alt sector industrial. Pe ansamblul sectorului de servicii financiare, 65% din activitatea M&A va tinti diverse forme de investitii inovatoare.

 

Majoritatea asiguratorilor vizeaza tranzactii globale
Directorii executivi din asigurari tind catre o abordare globala in 2015, 61% dintre ei axandu-si strategia de M&A pe tranzactii globale in acest an, fata de 27% de la nivelul tuturor sectoarelor de servicii financiare.

 

Pagina 1/2
 1 2   

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.