DOINGBUSINESS.RO

  |  25.09.2017

Antreprenorii din Ploiesti au fost pusi fata in fata cu efectele Tsunami-ului Digital

Peste 100 de antreprenori si reprezentanti ai companiilor cheie din cea de-a cincea economie judeteana a Romaniei - Prahova au raspuns provocarii Conferintei Business rEvolution: este digitalizarea un trend sau un tsunami?

Pagina 1/2
 1 2   
Fotografii

Conferinta, organizata de Doingbusiness.ro, a avut loc joi, 21 septembrie 2017, la Ploiesti.

 

,,Raspunsul unanim al participantilor de la Ploiesti a fost: tsunami. Toata lumea stie despre fenomen ca este un val urias. Or aceasta definitie este cea mai potrivita pentru ceea ce se intampla acum, in economie: tsunami-ul digital este o cantitate enorma de instrumente, procese si informatii care vine peste afaceri clasice, dar nu pentru a se retrage, ci pentru a ramane. Asa imi explic interesul deosebit pentru solutiile prezentate la Ploiesti si interactivitatea extraordinara a antreprenorilor prezenti aici. Digitalizarea e aici, dar nu va trece’’, a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro.

 

Din digitalizare fac parte si restrictiile de detinere si utilizare a datelor personale, instrument cheie pentru vanzari si dezvoltarea afacerilor. Daca in trecut acestea erau protejate implicit intrucat in lumea non-digitala era dificila gasirea si colectarea de informatii, acum, acestea sunt doar la un click distanta, ceea ce a impus reguli noi nu doar pentru administratii guvernamentale dar si pentru companiile private.

 

Mai putin de un an a mai ramas pana la implementarea noilor reglementari europene extrem de dure privind protectia datelor personale. Subiectul a fost detaliat in cadrul Conferintei atat prin obligatiile imperative ale companiilor dar mai ales prin solutiile pe care le pot adopta acestea (inclusiv adaptarea strategiei de business) de catre Catalina Ilie - Avocat D&B David si Baias - connected law firm of Pwc si de Tudor Galos - Senior Consultant Tudor Galos Consulting.

 

In egala masura a incitat interesul participantilor dezbaterea privind noua prevedere fiscala - split TVA, subiect detaliat in amanunt de catre Sorin Biban - Senior Tax Manager Biris-Goran Legal + Tax. ,,Ca si perceptie generala, mai degraba decat a fi o surpriza, a fost un semnal puternic raspunsul celor 100 de participanti la intrebarea: ,,este mai degraba utila sau inutila introducerea TVA-ului partajat’’, a declarat jurnalistul Radu Soviani - moderator al evenimentului. ,,Aproape nimeni nu a gasit-o a fi o masura utila, insa toti participantii au sustinut ca astfel de dezbateri, precum cea de la Ploiesti, trebuiau organizatede mult timp si repetat de catre administratia centrala pe care mediul de afaceri prahovean o considera nepregatita pentru a aplica ad-hoc o astfel de masura’’, a concluzionat Soviani.

 

Pagina 1/2
 1 2   

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.