EY ROMANIA

 | 

BOGDAN ION

  |  25.02.2016

87% dintre companii vor creste salariile in 2016, 81% vor face investitii, iar 71% vor face angajari

93% din liderii de business din Romania sunt increzatori in cresterea afacerilor lor in acest an, in timp ce doar 5% se asteapta la scaderea cifrei de afaceri, iar 2% se asteapta la o stagnare.

Pagina 1/2
 1 2   
EY Romania

BOGDAN ION

BOGDAN ION

COUNTRY MANAGING PARTNER la EY ROMANIA

Documente

Dintre cei care mizeaza pe crestere, 41% asteapta o evolutie semnificativ pozitiva (crestere peste 10%), in scadere totusi fata de 48% la inceputul anului trecut.


Estimarile privind cresterea profitului sunt, de asemenea, pozitive – 32% dintre companii asteptandu-se la o crestere a profitabilitatii cu peste 10% in 2016.


Aceasta tendinta va fi sustinuta in mare masura prin investitii, avand in vedere ca 81% dintre respondenti afirma ca vor creste investitiile in 2016, fata de 76% cati planificau acest lucru la inceputul lui 2015. Acestea se vor concentra pe cresterea eficientei, extinderea pe noi segmente de piata si extinderea in noi piete de desfacere, arata concluziile studiului „O noua viziune a cresterii” publicat astazi de EY Romania. Aceste investitii vor fi finantate prin resurse proprii si reinvestirea profitului (46%), urmate de credite bancare (34%).


Studiul EY are la baza raspunsurile a 421 executivi de top si analizeaza perceptia acestora in privinta perspectivelor mediului de afaceri din Romania in 2016. 23% dintre respondenti provin din companii cu cifra de afaceri mai mare de 50 de milioane EUR, 28% din companii cu cifra de afaceri intre 10-50 milioane EUR, 35% cu cifra de afaceri intre 1-10 milioane EUR si 14% sub 1 milion de EUR cifra de afaceri. Executivii au raspuns chestionarului EY Romania in perioada 26 ianuarie – 8 februarie 2016.


„Rezultatele de anul acesta reflecta o preocupare crescuta a executivilor pentru dezvoltarea durabila a afacerilor lor. In ciuda perspectivelor promitatoare privind evolutia economica a Romaniei, companiile locale opereaza intr-un mediu de business care le aduce atat provocari cat si oportunitati din acest punct de vedere. De altfel, studiul nostru arata ca 7 din 10 executivi considera inovatia ca fiind importanta pentru evolutia pozitiva a performantei companiei in 2016, iar 47% isi propun ca, in caz de stagnare a cresterii, sa transforme piata in care activeaza prin inovatie”, spune Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.


Salariile cresc, la fel ca si numarul de angajati


Evolutiile pozitive estimate pentru cifra de afaceri si profitabilitate vor fi sustinute si prin cresterea numarului de angajati. In timp ce 35% dintre angajatori se asteapta la o crestere modesta (sub 5%), 36% afirma ca vor creste numarul angajatilor intre 5-30% sau peste.

Pagina 1/2
 1 2   

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.