EY ROMANIA

  |  30.10.2013

83% dintre companiile la nivel global se considera vulnerabile in fata atacurilor cibernetice

93% dintre companiile de la nivel globalisi menţin sau isi cresc investitiile facute pentru combaterea atacurilor cibernetice. In conditiile in care 59% dintre organizatii considera ca amenintarea atacurilor cibernetice este in crestere la nivel global, functia de securitate a informatiilor nu raspunde pe deplin nevoilor organizatiilor in 83% din cazuri, se arata in studiul EY - "Under cyber-attack, EY's annual Global Information Survey 2013"

Pagina 1/2
 1 2   

Studiul EY, aflat la cea de-a 16-a ediţie anuală, analizează nivelul de conştientizare şi acţiunile întreprinse de companii în privinţa ameninţărilor cibernetice, pe baza răspunsurilor date de peste 1.900 de executivi de top, din 64 de ţări din întreaga lume, provenind din 25 de industrii. Rezultatele studiului din acest an arată că organizaţiile continuă să investească masiv pentru a se proteja împotriva atacurilor cibernetice, că numărul de breşe de securitate este în creştere şi că nu se mai pune problema dacă, ci când va deveni o companie ţinta unui atac cibernetic.

 

Paşi înainte făcuţi de organizaţii

  • 68% dintre respondenţi consideră continuitatea afacerii şi redresarea în urma unui dezastru cea mai mare prioritate

În general, organizaţiile menţionează continuitatea afacerii şi redresarea după un dezastru ca fiind principala lor prioritate din perspectiva securităţii informaţiilor în următoarele 12 luni. Riscurile cibernetice şi ameninţările cibernetice, scurgerea de informaţii şi prevenirea pierderii de date, transformarea securizării informaţiei şi monitorizarea conformităţii se situează pe următoarele poziţii din topul primelor lor cinci priorităţi. 

  • 43% dintre organizaţii spun că bugetele alocate securităţii informaţiilor sunt în creştere

Respondenţii au menţionat creşteri de bugete alocate securităţii informaţiei în cazul sectoarelor publice şi guvernamentale, însă majoritatea au spus că bugetele lor au rămas similare cu cele de anul trecut. Companiile mai mici, cu cifre de afaceri sub 10 milioane de USD, precum şi afacerile din pieţele emergente au raportat cele mai mari creşteri de bugete alocate, ca procent din bugetul lor general. 

  •  62% dintre organizaţii nu şi-au aliniat strategia de securitate a informaţiilor la apetitul lor derisc sau la gradul lor detoleranţă

Deşi s-au înregistrat îmbunătăţiri în alinierea dintre strategiile de business şi cele de IT, multe organizaţii nu şi-au ajustat strategia de IT la apetitul lor de risc sau la mediul de risc din prezent. Companiile de servicii financiare sunt cel mai bine aliniate, în timp ce organizaţiile din pieţele emergente sunt cel mai puţin aliniate.

 

Această lipsă de aliniere sugerează că, la stabilirea bugetelor sau anecesarului de resurse, prea puţine organizaţii iau în considerare riscurile cibernetice cărora trebuie să fiepregătitesă le răspundă sau să le facă faţă indiferent de costul pe care îl implică, şi mult prea multe organizaţii privesc doar în interiorul organizaţiei pentru a se asigura că sunt protejate în mod corespunzător împotriva riscurilor cibernetice - o vedere care ar putea fi costisitoare atunci când are loc un atac cibernetic.

  • 45% consideră că şi-au schimbat expunerea la risc din cauza PC-urilor din ce în ce mai portabile, în timp ce 70% apreciază ca importantă securitatea smartphone-urilor şi a tabletelor

Acum câţiva ani, organizaţiile nu îşi puteauimaginacă angajaţiilor îşi vor folosi smartphone-urile personale şi tabletelepentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu. De fapt, folosirea propriuluidispozitiv(BYOD) a pătrunspe piaţăîn 2009,iar adoptarea pe scară largăs-aîntâmplat recent.În prezent, pe măsură ce continuămsă auzim tot mai adesea desprebreşele de securitate saude confidenţialitate de cătrecei care folosescsmartphone-uri şitablete, se pune întrebarea: cineesteresponsabil pentru dateledin smartphone-angajatorulsauangajatul? Mai mult, cât de des este actualizat un smartphone şi de câte ori se primesc notificări de securitate?

Pagina 1/2
 1 2   

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.