Inainte de Brexit, Marea Britanie redevine a treia cea mai atractiva destinatie pentru investitii, la nivel global

EY ROMANIA

27.04.2017

Incertitudine geopolitica nu a diminuat apetitul pentru achizitii al directorilor executivi, arata cea de-a saisprezecea editie a barometrului EY Global Capital Confidence Barometer.

Ce nu invata liderii la scoala despre mentorat

CONSTANTIN MAGDALINA

27.04.2017

Exista convingerea ca scoala are raspuns la toate problemele vietii sociale extinse.

Doar 3 din 10 companii folosesc social media pentru vanzari

VALORIA

25.04.2017

Conform studiului „Like & Share 2017”, un studiu despre social media marketing in cadrul companiilor din Romania lansat azi de Valoria, eficienta marketingului in cadrul retelelor de socializare este recunoscuta de 80% dintre companii.

Se poate evita dubla impunere in procesul de raportare a venitului global?

EY ROMANIA

21.04.2017

Persoanele care nu-si declara venitul global pana la 25 mai, pot primi notificari de la organele fiscale, pe baza datelor obtinute prin schimbul de informatii cu statele membre sau tarile din afara Uniunii Europene. Cel putin cateva mii, posibil si zeci de mii de persoane pot fi in aceasta situatie, iar cetatenii romani cu domiciliul in Romania care au plecat din tara şi nu si-au clarificat rezidenta fiscala pot fi subiectul dublei impuneri daca nu se conformeaza cu procedurile necesare la organul fiscal competent.

Transformarea digitala este o prioritate doar pentru 31% dintre companiile din sectorul minier si al prelucrarii metalelor

EY ROMANIA

19.04.2017

Transformarea digitala a sectorului minier si al prelucrarii metalelor va fi esentiala pentru cresterea productivitatii si a marjei de profit din industrie, conform raportului EY The digital disconnect: problem or pathway?

Peste 60% dintre banci planifica sa investeasca in noi tehnologii

EY ROMANIA

19.04.2017

Peste 60% din banci planifica sa investeasca in noi tehnologii in 2017, parteneriatele cu noile companii inovatoare din domeniul tehnologiei fiind considerate cruciale pentru succesul in afaceri, se arata in studiul EY Global banking Outlook, care are la baza un sondaj derulat in randul directorilor executivi din aproape 300 de banci din Europa, America, Africa si Asia-Pacific.

T1 2017: Pietele globale de capital au inregistrat cel mai mare volum de listari publice initiale (IPO-uri) din ultimii zece ani

EY ROMANIA

12.04.2017

Activitatea de listari publice initiale de la nivel global (IPO) a avut parte de un start promitator in primul trimestru al anului 2017, datorat in mare parte castigurilor obtinute pe piata Asia-Pacific si faptului ca SUA au gazduit primele doua megatranzactii ale anului.

Antreprenoriatul feminin, potential sub-utilizat de crestere economica

VALORIA

10.04.2017

Elena Badea La mijocul anilor 2000, OECD a recunoscut antreprenoriatul feminin ca fiind un potential sub-utilizat de crestere economica. Consemnarea diferentelor de gen in cazul antreprenoriatului nu mai este o ipoteza, ci o certitudine verificata prin studii relevante. Potrivit rezumatului din 2013 a documentului Women Entrepreneurship in OECD, probabilitatea de a detine o afacere este mai mare de 3 ori in cazul barbatilor decat in cazul femeilor

89% dintre investitorii institutionali considera ca grija pentru mediu si societate poate genera profit

EY ROMANIA

10.04.2017

In contextul recentelor scandaluri sociale si de mediu, 82% dintre investitorii institutionali spun ca riscurile sociale si cele legate de mediu si de guvernanta corporativa (riscurile ESG) au fost ignorate prea multa vreme de catre oamenii de afaceri, se arata in studiul EY - Is your nonfinancial performance revealing the true value of your business to investors?

Deloitte Romania: 2017 incepe cu o corectie pe piata de M&A

DELOITTE

07.04.2017

Ioana Filipescu Primul trimestru din 2017 a adus o corectie pe piata locala de fuziuni si achizitii (M&A), in care au devenit publice 28 de tranzactii semnificative cu o valoare anuntata de 368 milioane de euro, dupa ce in ultimul trimestru din 2016, valoarea tranzactiilor atinsese un record.

KPMG publica studiul privind salariul minim aplicabil in anul 2017 in state membre UE

KPMG ROMANIA S.R.L.

06.04.2017

KPMG in Romania a publicat un studiu privind salariul minim in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European si Confederatia Elvetiana (UE/SEE/Elvetia).

EY Fraud Survey: 31% dintre companiile romanesti considera ca mediul de afaceri este afectat de coruptie

EY ROMANIA

05.04.2017

77% din membrii consiliilor de administratie spun ca si-ar putea justifica un comportament lipsit de etica pentru a ajuta o afacere sa supravietuiasca.

Cele 8 tipuri de pierderi

CONSTANTIN MAGDALINA

05.04.2017

In Japonia, una dintre primele informatii transferate elevilor niponi este ca locuiesc intr-o tara saraca. Comportamentele asociate precum: simplitate, echilibru, eficienta, respect pentru resursa devin nu doar recomandate dar si necesare.

Unul din patru europeni cumpara online in fiecare saptamana, potrivit unui nou studiu Mastercard

MASTERCARD EUROPE SPRL - REPREZENTANTA

30.03.2017

Masterindex releva o puternica asimilare a comertului electronic de-a lungul Europei, cu cele mai reduse niveluri de comert transfrontalier inregistrandu-se in Romania si Polonia.

Studiu Valoria: Companiile se pregatesc de un an greu

VALORIA

30.03.2017

Conform studiului „Evolutia afacerilor in 2017” lansat azi de Valoria, pe fondul incertitudinii politice de la inceputul anului, perspectiva de crestere a companiilor este una retinuta.
Microsoft Afla ultimele noutati din industrie cu
Studii de caz
Stiri
Promotii

 

...